Cursus groep 7

Versterk zelfvertrouwen met de cursus begrijpend lezen en/of rekenen

Een cursus voor kinderen uit groep 7 die hun zelfvertrouwen, kunde en kennis willen vergroten

Begrijpend lezen en/of rekenen

In april en mei beginnen we met een nieuwe cursus voor groep 7, toegespitst op één vak, zodat we met elkaar de diepte in kunnen gaan. Het doel van deze cursus is om de belangrijkste domeinen van het vak te behandelen, waardoor de kinderen alle vragen kunnen stellen die ze hebben. Dit vergroot naast hun zelfvertrouwen ook hun kunde en kennis van het gekozen vak. Hierdoor zijn ze beter voorbereid op de toetsen zoals de CITO/LIB, Dia en IEP.

De cursus bestaat uit 3 avonden. Voor de meivakantie bieden we de rekencursus aan en na de meivakantie begrijpend lezen. Je kunt dus voor beide cursussen kiezen. De training wordt gegeven door 2 ervaren leerkrachten. Per cursus kunnen maximaal 14 kinderen deelnemen (vol=vol). De kosten per cursus bedragen €200,-.

De cursus voor rekenen wordt gegeven op de maandagavond op 8, 15 en 22 april 2024, van 17.30 tot 19.30 uur.
Tijdens de rekencursus gaan we vooral aan de slag met verhaalsommen zoals deze ook in de toetsopgaven op school voorkomen. Daarnaast zullen we dieper ingaan op domeinen die nog aandacht behoeven. Door het volgen van deze rekencursus biedt u uw kind een verdieping op de rekendomeinen die hij of zij nog uitdagend vindt, zal hij met meer structuur verhaalsommen maken en hierdoor meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

De cursus voor begrijpend lezen wordt gegeven op de woensdagavond op 15, 22 en 29 mei 2024 van 17.30 tot 19.30 uur.
De focus ligt vooral op strategiebehandeling, waarbij we werken met stappenplannen. Deze kunnen ingezet worden tijdens het maken van toetsopgaven, zowel bij meerkeuze als open vragen.
Door het volgen van deze cursus zal uw kind bij het begrijpend lezen beter verbanden kunnen herkennen en toetsen met meer rust en structuur benaderen, waardoor hun zelfvertrouwen zal toenemen.

Meld je nu aan voor de cursus begrijpend lezen en/of rekenen

De gegevens die u hier invult worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen, om de deelname van uw kind te bevestigen.

De gegevens die u hieronder invult
worden alleen gebruikt om contact
met u op te nemen en om deze tijdens
de intake te bespreken.